Welcome to Laser Pointer Forums - discuss green laser pointers, blue laser pointers, and all types of lasers



Laser Pointer Store

*custom host design*

Joined
Jul 29, 2015
Messages
256
Likes
14
Points
0
I was wanting to know if anyone can help me press a diode and set an xdrive
 

Joined
May 14, 2013
Messages
3,798
Likes
505
Points
0
I was wanting to know if anyone can help me press a diode and set an xdrive
What do you mean by that? Are you looking for a member in your area who you can meet in person who will help you?

If you just need instructions then there are tutorials and videos. You will need the proper tools.

You are better off just buying a complete module and preset driver.

Alan
 
Joined
Jul 29, 2015
Messages
256
Likes
14
Points
0
Alright I will just tell ehgemus to make me one that accepts built modules.. That would make it a lot easier.
 

APEX1

New member
Joined
Mar 17, 2015
Messages
1,120
Likes
113
Points
0
yes it will be a lot easier for you, do a couple of them, keep reading the info on the forums, watch the tutorials, etc.. then you go for the full build
 
Joined
Jul 29, 2015
Messages
256
Likes
14
Points
0
yes it will be a lot easier for you, do a couple of them, keep reading the info on the forums, watch the tutorials, etc.. then you go for the full build
The problem is... I can only get one laser for my funds right now....
So if I will be getting my next one, it would be this end of the year. Or possibly next year..
 
Last edited:

APEX1

New member
Joined
Mar 17, 2015
Messages
1,120
Likes
113
Points
0
your preaching to the choir here bud lol If I'm lucky I get to do maybe 3 builds a year haha
 

MG100

New member
Joined
Aug 5, 2015
Messages
37
Likes
4
Points
0
well when i bought it it said 1w to 2w maby china dose it differently lol
 

APEX1

New member
Joined
Mar 17, 2015
Messages
1,120
Likes
113
Points
0
No, I'm sure they ment its for a 1 or 2w diode. Which I never understood why they don't just say what the amperage is!
 
Last edited:

MG100

New member
Joined
Aug 5, 2015
Messages
37
Likes
4
Points
0
well there's a pot on it and when i tun it it gets brighter or less bright some iam gessing at full it can run a 2W diode and at low it can do a 1W diode

so the Wattage is the amperage?

sorry this is getting off topic, isn't that a rule or something?
 
Last edited by a moderator:

APEX1

New member
Joined
Mar 17, 2015
Messages
1,120
Likes
113
Points
0
Nope! Diodes aren't 100% Efficient. The pot increases and decreases amps! Oh and try not to double post, use the edit option to add or edit you comments. Double posting isn't allowed, vets and mods don't like it! :)
 
Last edited:




Top