Welcome to Laser Pointer Forums - discuss green laser pointers, blue laser pointers, and all types of lasers



In a dilemma

589nm or 473nm

  • 30mw 589nm Dragon Lasers

    Votes: 13 72.2%
  • 50mw 473nm Jetlasers

    Votes: 5 27.8%

  • Total voters
    18
  • Poll closed .

CurtisOliver

Well-known member
LPF Site Supporter
Joined
Jun 12, 2015
Messages
6,967
Points
113
Yep, totally agree with Encap. Don't mess around with it and get it replaced. The more you mess, the less chance of you getting a replacement as then the majority of the damage is on you. Don't keep running it now, and wait for a reply.
Best of luck. :beer:

Edit: just pushed billybob up to 589. :p
 
Last edited:



Encap

Well-known member
Joined
May 14, 2011
Messages
5,810
Points
113
Damn, this sucks the one I have is quite pass 50mw though I don't have a LPM to test it. Thanks for the advice Encap.

I though you were getting a 30mW 589nm--anyway get a replacement ---If you bought a 30mW, tell them you want one that works and a 50mW version as comensation for the time, trouble, and money spent.

Yep, totally agree with Encap. Don't mess around with it and get it replaced. The more you mess, the less chance of you getting a replacement as then the majority of the damage is on you. Don't keep running it now, and wait for a reply.
Best of luck. :beer:

Edit: just pushed billybob up to 589. :p

Exactly
 
Last edited:

BillyBob

New member
Joined
Mar 7, 2015
Messages
218
Points
0
Ya I did buy a 30mw but the one I got was quite stronger than 30mw. No reply yet from DL.
 

paul1598419

Well-known member
Joined
Sep 20, 2013
Messages
18,172
Points
113
There are a number of things that may have happened to it. It may have a loose connection and your tapping it is making and breaking that connection. It could be a switch problem. It might be the battery connections. Have you tried to change the batteries yet?
 

diachi

Well-known member
Joined
Feb 22, 2008
Messages
9,795
Points
113
There are a number of things that may have happened to it. It may have a loose connection and your tapping it is making and breaking that connection. It could be a switch problem. It might be the battery connections. Have you tried to change the batteries yet?


Yep, good suggestions.

These shouldn't die or go out of alignment that easily, even though they are pretty sensitive. It should take a fairly hard bump to knock anything out of alignment. Unless it's just faulty from factory or something.
 
Last edited:

CurtisOliver

Well-known member
LPF Site Supporter
Joined
Jun 12, 2015
Messages
6,967
Points
113
Being faulty in the beginning is still a possibility. But anyway, I hope you get it resolved.
 

BillyBob

New member
Joined
Mar 7, 2015
Messages
218
Points
0
It's not the battery using a Panasonic 18650 switched it out with my others and still doesn't work, I think it is a loose connection when I tap the side it sometimes stays on till I move it around fast, point it at the ground, or tap the side again.
 

diachi

Well-known member
Joined
Feb 22, 2008
Messages
9,795
Points
113
It's not the battery using a Panasonic 18650 switched it out with my others and still doesn't work, I think it is a loose connection when I tap the side it sometimes stays on till I move it around fast, point it at the ground, or tap the side again.


Bad switch contact or solder joint somewhere possibly. Are those tail clicky hosts?
 
Last edited:

BillyBob

New member
Joined
Mar 7, 2015
Messages
218
Points
0
So I just got out my XML-T6 and used that for the clicky since it has the same mechanic. Which did the same thing as the Spartan clicky, and only producing yellow when I tap the side. Safe to say it is a internal problem most likely a connection issue.
 

diachi

Well-known member
Joined
Feb 22, 2008
Messages
9,795
Points
113
So I just got out my XML-T6 and used that for the clicky since it has the same mechanic. Which did the same thing as the Spartan clicky, and only producing yellow when I tap the side. Safe to say it is a internal problem most likely a connection issue.


Any noteworthy current draw when the yellow drops off?
 

BillyBob

New member
Joined
Mar 7, 2015
Messages
218
Points
0
Sadly, I don't have have the tools to check the current. It doesn't produce yellow unless I tap it. If you want I can take a quick video of it.
 
Last edited:

BillyBob

New member
Joined
Mar 7, 2015
Messages
218
Points
0
Well I returned my spartan and they sent a new one back a couple days ago, it should be arriving by Tuesday. They said the one I returned works well and he said that "I guess you need to buy a different brand of batteries some batteries are different in dimensions so that is probably the reason it could not be connected well." And they sent me a back new a 30mW as a replacement. So does anyone know another good 18650 company besides Panasonic?
 
Last edited:

BowtieGuy

Well-known member
LPF Site Supporter
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,097
Points
113
It's not the battery using a Panasonic 18650 switched it out with my others and still doesn't work, I think it is a loose connection when I tap the side it sometimes stays on till I move it around fast, point it at the ground, or tap the side again.


BillyBob, D/L is just blowing smoke, there's nothing wrong with your battery, besides, as you mentioned previously, you've tried other batteries with no better luck.
As long as your panasonic is a genuine cell, and is fully charged, and is making good contact, it should work fine!

Like many of the other posters have mentioned, you probably had a loose, or bad solder joint in your other unit, hopefully your new 589nm will work just fine. :yh:

Good luck with your new Spartan, and be sure to include some nice photos. :beer:

PS - Too bad they didn't compensate you with the 50mW version for your troubles.
 
Last edited:




Top