Welcome to Laser Pointer Forums - discuss green laser pointers, blue laser pointers, and all types of lasers



Laser Pointer Store

laser tube fires only with test button!!

LARRY1988

New member
Joined
Aug 19, 2013
Messages
2
Likes
0
Points
0
im trying to make my laser tube on/off using z axis dir (controlled with mach3).
when im pressing the test button on the power supply there is red led turning on.
i wired z axis dir to the high ttl on the power supply and when z axis, and when z axis goes down the led turning on, and if z axis goes up the led turns off.
i guess that the signal is ok but still the laser tube not fires!!!
please HELP!!! i attached wiring diagram.... and im sorry for my english
 

Attachments


Cyparagon

Well-known member
Joined
Sep 12, 2007
Messages
9,520
Likes
1,045
Points
113
There aren't many experts on CNC here. You'll have to give more information. Does the laser tube fire with the test button? Where is the test button? Do you have a pinout of the laser power supply's connectors? What is the waveform for the Z axis signal output?
 
Joined
Aug 14, 2013
Messages
2,655
Likes
150
Points
0
It could be that you connected the wires backwards. You are going to have to disconnect everything and test each piece individually. Figure out what the TTL input wants - inverting, non-inverting, or what. Then connect a VOM (or better yet a logic probe or oscilloscope) to the z axis outputs to see what is coming out of there. Worse comes to worse, you will need some type of circuit to convert the z axis signal into something the laser PSU can understand. Most likely though it's just a case of having the wires hooked up wrong.
 




Top