Laser pointer discussion. Read/write reviews of laser pointers and laser pointer companies. Learn about all types of laser pointers and lasers





Welcome to Laser Pointer Forums! If you are looking for a laser pointer or want to compare different laser pointer companies, you may want to check out the LPF Laser Pointer Company Database. The link will open in a new window for your convenience.








Green Laser Pointers by Category Blue Laser Pointers by Category Red Laser Pointers by Category
Yellow Laser Pointers by Category Violet Laser Pointers by Category Orange Laser Pointers by Category
Top Laser Pointers by Power - 1 Watt+ Top Laser Pointers by Power - 500mW+ Top Laser Pointers by Power - 250mW+
Laser Pointer Database High Power Laser Pointers Laser Pointer Diodes
Laser Technology Laser Pointer Parts Lasers by Wavelength
Top 10 Laser Pointer Companies Laser Pointer Company Database Visible Beam Laser Pointers


One laser store meets all your needs

























Go Back   Laser Pointer Forums - Discuss Laser Pointers > Lasers > 445nm Lasers



LPF List of Laser Pointer Companies (link opens new window)



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-13-2013, 08:23 PM #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Havocboy Havocboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Default Artic 1,4W problem

Just got my Arctic today, and i putted in the battery, started the Laser. But it was low on battery, so i turned it off after trying low power strobe and low power continous modes.
Charged the battery for 4 hours, the light were still red when i unplugged it because i was scared of overcharging it.

Started it, and first thing i noticed was this that the dot is not 100% "clean", a small dot just like there is dust on the lens. I see a little dust on it, but didn't remove it so i switched lens to the cross lens to see how it looks, and this is what showed up:

imgur: the simple image sharer

Two pictures on the cross, and one on the dot with 100% lens on.
Have used the laser for mabye 2 minutes in total, afraid to use it more incase i destroy something.
The temperature is 22 degrees Celsius inside, have not used it outside.
No rain or anything (Have read that you should use the laser in rain) and it's been a perfect sunny day.
Battery Voltage shows 4,2V. And i've treated it all very gently.

What should i do to get rid of this? Mabye its just some temporary because its brand new? And i've looked trough the forum a bit, to see for similar problems but without any success.

Regards, the unhappy Swede


Havocboy is offline   Reply With Quote







LPF List of Laser Pointer Companies (link opens new window)







Old 06-13-2013, 08:29 PM #2
Banned
 
Join Date: Jun 2013
Location: Dublin, Ohio
Posts: 217
Rep Power: 0
lazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud of
lazerphase lazerphase is offline
Banned
 
Join Date: Jun 2013
Location: Dublin, Ohio
Posts: 217
Rep Power: 0
lazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud of
Default Re: Artic 1,4W problem

That's odd, usually blue lasers are much more stable... but then again it is WL so yea

I don't think it's anything you did. It's probably WL's problem (i recommend not ordering from them again) they really aren't great quality lasers and are wayyy overpriced for the quality you are getting.

Last edited by lazerphase; 06-13-2013 at 08:32 PM.
lazerphase is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 08:33 PM #3
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Havocboy Havocboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Default Re: Artic 1,4W problem

Any idea what i should do? :P The battery shows 4,2V.. I'm reading in the manual " Power Consumption: 3.7V @ 1.4A " Could this do anything? 0,5V higher than its consumption.
Havocboy is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 08:36 PM #4
Banned
 
Join Date: Jun 2013
Location: Dublin, Ohio
Posts: 217
Rep Power: 0
lazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud of
lazerphase lazerphase is offline
Banned
 
Join Date: Jun 2013
Location: Dublin, Ohio
Posts: 217
Rep Power: 0
lazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud of
Default Re: Artic 1,4W problem

the higher voltage may just burn it out quicker. So you do need to switch to 3.7V. but i don't think that is what's causing the issue.
lazerphase is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 08:37 PM #5
joshshermannn1's Avatar
Class 2M Laser
 
Join Date: May 2011
Location: Austin, Texas, 'Merica
Posts: 540
Rep Power: 23
joshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud of
joshshermannn1 joshshermannn1 is offline
Class 2M Laser
joshshermannn1's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Austin, Texas, 'Merica
Posts: 540
Rep Power: 23
joshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud ofjoshshermannn1 has much to be proud of
Default Re: Artic 1,4W problem

I'm not sure I understand the issue, are you unhappy about the wings on the dot? Or just that it's not a clean dot? You could try getting another lens, or even cleaning the diode window. I would rather just live with the laser as is, rather than risk damaging or worsening the diode windows's or lens's problem.
__________________
joshshermannn1 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 08:48 PM #6
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Havocboy Havocboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Default Re: Artic 1,4W problem

The issue is:

I want it to look like this: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...6140MlgilZbhNj

Instead it looks like the pictures i showed you, one of the 4 parts of the cross, is strongly weaker than the other parts, and i want the single dot to be just one clean single dot.
I've tried cleaning the diode window with a toothpick in microfiber thingy, still no changes
Havocboy is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 08:50 PM #7
Banned
 
Join Date: Jun 2013
Location: Dublin, Ohio
Posts: 217
Rep Power: 0
lazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud of
lazerphase lazerphase is offline
Banned
 
Join Date: Jun 2013
Location: Dublin, Ohio
Posts: 217
Rep Power: 0
lazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud oflazerphase has much to be proud of
Default Re: Artic 1,4W problem

You can't expect that kind of quality with WL. sorry you should have checked our opinion on WL before buying.
lazerphase is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 08:59 PM #8
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Havocboy Havocboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Default Re: Artic 1,4W problem

Yep i should have, ashame i didnt know about this forum until just one hour ago.
Havocboy is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 09:10 PM #9
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Havocboy Havocboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Default Re: Artic 1,4W problem

I just took this picture with the "flashlight" lens, gotta say something to your pro-ness.
Manual doesnt show this in the troubleshooting part. imgur: the simple image sharer
Havocboy is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 09:11 PM #10
Class 2 Laser
 
Join Date: Mar 2013
Location: Berlin ; Germany
Posts: 315
Rep Power: 83
shokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond repute
shokkunlasers shokkunlasers is offline
Class 2 Laser
 
Join Date: Mar 2013
Location: Berlin ; Germany
Posts: 315
Rep Power: 83
shokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond reputeshokkunlasers has a reputation beyond repute
Default Re: Artic 1,4W problem

Quote:
Originally Posted by Havocboy View Post
Any idea what i should do? :P The battery shows 4,2V.. I'm reading in the manual " Power Consumption: 3.7V @ 1.4A " Could this do anything? 0,5V higher than its consumption.
4.2V is normal cell voltage for lithium batterys without load. If you put load on it
( for example 1.4A like the manual says) the voltage drops to around 3.7V
shokkunlasers is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 09:14 PM #11
Livinloud's Avatar
Class 4 Laser
 
Join Date: Feb 2013
Location: Masshole
Posts: 5,048
Rep Power: 452
Livinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond repute
Livinloud Livinloud is offline
Class 4 Laser
Livinloud's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Masshole
Posts: 5,048
Rep Power: 452
Livinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond repute
Default Re: Artic 1,4W problem

BTW there is nothing wrong with the batteries. ALL 3.7V batteries will read 4.2V when fully charged. the problem seems to be crap on the lens. you can always get s new lens or you can contact WL and ask them for a new lens. who knows they may send you a new laser but i doubt it
__________________
Please Read: Sticky- Complete Guide To Owning Lasers
Sticky- FYI: New Search Function

Laser collection:
Blue & Black Marble Kryton Groove 445nm- 2.65W with 3 element lens, G2 untested
Polished Minisabre V2 462nm - 250mW
Red & Black Marble Kryton Groove 635nm- 500mW
Custom Titanium PL520- stable 80mW



M43vn, Crelant 7G2CS dedomed, Armytek Barracuda, SupBeam K40vn, SupBeam X40, Niwalker Vostro Mvn, Convoy C8 2015 version, Shadow SL3, Crelant 7G5CS, L3 L10, 2x 365nm UV Flashlights, Red P60 Dropin
Livinloud is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 09:16 PM #12
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Havocboy Havocboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Default Re: Artic 1,4W problem

I've tried cleaning the diode window and the actual lens with microfiber thingy that is for those kind of things (Uses it on my nikon d3100)
Havocboy is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 09:19 PM #13
Livinloud's Avatar
Class 4 Laser
 
Join Date: Feb 2013
Location: Masshole
Posts: 5,048
Rep Power: 452
Livinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond repute
Livinloud Livinloud is offline
Class 4 Laser
Livinloud's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Masshole
Posts: 5,048
Rep Power: 452
Livinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond repute
Default Re: Artic 1,4W problem

you need to take the lens apart to clean it and then soak it in, ughhhhh brain fart, ummm rubbing alcohol???? dont quote me on that, ill find the link to how to clean a lens.

EDIT:

Quote:
Originally Posted by InfinitusEquitas View Post
Idk, personally I've been pleased with the results of 91% isopropyl alcohol, and microfiber cloth.

I do wipe the lens off, as opposed to just letting it dry, and repeat the process 2-3 times.
Depends on your microfiber cloth, there are many that claim to be microfiber but yet are not and trap dirt thus scratching the lens. you need to use a high quality microfiber cloth, the one i use is one from a professional eye glasses shop. if the one for you nikon is a legit nikon microfiber then it will be fine, if its from some random online shop then invest in a quality cloth or let air dry
__________________
Please Read: Sticky- Complete Guide To Owning Lasers
Sticky- FYI: New Search Function

Laser collection:
Blue & Black Marble Kryton Groove 445nm- 2.65W with 3 element lens, G2 untested
Polished Minisabre V2 462nm - 250mW
Red & Black Marble Kryton Groove 635nm- 500mW
Custom Titanium PL520- stable 80mW



M43vn, Crelant 7G2CS dedomed, Armytek Barracuda, SupBeam K40vn, SupBeam X40, Niwalker Vostro Mvn, Convoy C8 2015 version, Shadow SL3, Crelant 7G5CS, L3 L10, 2x 365nm UV Flashlights, Red P60 Dropin

Last edited by Livinloud; 06-13-2013 at 09:23 PM.
Livinloud is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 09:20 PM #14
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Havocboy Havocboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Default Re: Artic 1,4W problem

Okay! Cheers.
But the manual says i should use microfiber cloth for it :P
Havocboy is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 09:24 PM #15
Livinloud's Avatar
Class 4 Laser
 
Join Date: Feb 2013
Location: Masshole
Posts: 5,048
Rep Power: 452
Livinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond repute
Livinloud Livinloud is offline
Class 4 Laser
Livinloud's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Masshole
Posts: 5,048
Rep Power: 452
Livinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond reputeLivinloud has a reputation beyond repute
Default Re: Artic 1,4W problem

check the edited post above
__________________
Please Read: Sticky- Complete Guide To Owning Lasers
Sticky- FYI: New Search Function

Laser collection:
Blue & Black Marble Kryton Groove 445nm- 2.65W with 3 element lens, G2 untested
Polished Minisabre V2 462nm - 250mW
Red & Black Marble Kryton Groove 635nm- 500mW
Custom Titanium PL520- stable 80mW



M43vn, Crelant 7G2CS dedomed, Armytek Barracuda, SupBeam K40vn, SupBeam X40, Niwalker Vostro Mvn, Convoy C8 2015 version, Shadow SL3, Crelant 7G5CS, L3 L10, 2x 365nm UV Flashlights, Red P60 Dropin
Livinloud is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 09:27 PM #16
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Havocboy Havocboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10
Rep Power: 0
Havocboy is on a distinguished road
Default Re: Artic 1,4W problem

It is an Nikon cloth so i guess it's fine. But you said something about a movie how to do it? I dont wanna take it apart and know nothing of what i am doing, and i dont wanna ruin the warranty.
Havocboy is offline   Reply With Quote
Reply





Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On











Loading








Green Laser Pointers by Category Blue Laser Pointers by Category Red Laser Pointers by Category
Yellow Laser Pointers by Category Violet Laser Pointers by Category Orange Laser Pointers by Category
Top Laser Pointers by Power - 1 Watt+ Top Laser Pointers by Power - 500mW+ Top Laser Pointers by Power - 250mW+
Laser Pointer Database High Power Laser Pointers Laser Pointer Diodes






Privacy Policy | Advertising Disclaimer | Terms of Use


 


All times are GMT. The time now is 06:30 PM.


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Privacy Policy | Advertising Disclaimer | Terms of Use
Copyright (C) 2017 Laser Pointer Forums, LLC